Hoe werkt podcasting

Voor wij met u aan de slag gaan, bespreken we samen de strategie. Voor wie wilt u podcasts maken en met welk doel? Door krachtige verhalen te delen, neemt u de luisteraar mee in uw verhaal. Wij bespreken met u de beste manier en de mogelijkheden om dat verhaal zo goed mogelijk te vertellen. Daarnaast helpen wij met het creëren van uw podcastidentiteit. En we adviseren over techniek, artwork, muziek, geluidskwaliteit en de hosting van uw podcast.

Vervolgens gaan wij naar de tekentafel. Het maken van audio, geloof het of niet, vraagt veel schrijfwerk om mooie scripts te maken. We plannen de opnames. Dit kunnen studio- of op locatie-opnames zijn. Wij hebben hiervoor alle kennis en materieel in huis.

We maken van een goede podcast is meer dan alleen het opnemen van het verhaal. Wij kennen de spelregels, die helpen om mensen geboeid te houden tijdens het luisteren. Zo zorgen we dat uw verhaal het verschil maakt voor de luisteraar.

Na de opnames gaan we over op de technische vormgeving en maken we van de opnames, muziek en eventuele voice-over een podcastaflevering. Vanzelfsprekend laten we u de eerste versie horen, zodat u nog een correctie kunt toepassen.

Daarna lanceren wij uw podcastkanaal en publiceren op de afgesproken momenten uw podcastaflevering(en).

Hoe Audiodroom podcastproductie voor jou werkt

Play Video about Audiodroom - Podcast

Idee voor een podcast?

Richard en Patty