Podcast portfolio

We werken graag aan audioproducties waar onze klant de tijd van de luisteraar beloont met goede storytelling, een duidelijke boodschap. We zijn trots op ons portfolio, waarvan we niet eens alles kunnen tonen. Eenvoudigweg omdat we ook audioproducties maken voor interne processen en ook dat vinden we leuk om te maken.

Weggegumd

Weggegumd

Van het leven van Anne Frank weten we best veel aan de hand van haar dagboek. Van een paar van haar vrienden en vriendinnen weten we veel, maar van een aantal van haar vrienden en vriendinnen die in haar dagboek worden genoemd weten we betrekkelijk weinig en soms zelfs bijna niets. Hoe is het hun en hun gezinnen vergaan? Van overlevenden horen we de verhalen, maar wie vertelt de verhalen van de mensen die (bijna) werden weggegumd?
De watersportcast

De Watersportcast

Audioverhalen over en gesprekken met booteigenaren en specialisten die heel graag op en rond het water zijn. Wat drijft hen? Wat zijn hun uitdagingen, hoe lossen zij die op en waarom is het water voor hen magisch.

De gangmakers

De Gangmakers

Fotogalerie De Gang heeft ieder kwartaal een foto-expositie die je gratis kunt bekijken. De Gang vormt tevens de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk en figuurlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk. In de podcasts die ieder kwartaal verschijnen wordt de expositie van dat moment uitgediept in een gesprek. Fotogalerie de Gang is gelegen aan de Grote Houtstraat 43 in Haarlem. Deze gesprekken zijn ook te volgen op youtube.

PalliaPodcast

PalliaPodcast

In de PalliaPodcast bespreken zorgprofessionals verschillende aspecten van proactieve zorgplanning, om andere zorgverleners verder te helpen. Met casuïstiek, dilemma’s en persoonlijke ervaringen van de sprekers.

Levenslang kwetsbaar

Levenslang kwetsbaar

In deze podcast word je meegenomen in de juridische jungle waar nabestaanden van dodelijk geweld in terecht komen. De zus van Lucinda van de Ven, Nadia werd op 25-jarige leeftijd vermoord door haar Utrechtse huisbaas.

Johan de Witt Conferentie

Dit kanaal biedt ruimte voor een open en pragmatische gedachtewisseling, op het snijvlak van maritiem-militaire, staatkundige en bedrijfskundige onderwerpen. Via dit kanaal geven we online en digitaal inzicht in de thema’s die de Koninklijke Marine momenteel bezighouden. 

Helemaal aan het einde

Helemaal aan het einde

Deze podcast neemt je mee op je onvermijdelijke laatste reis. We praten met mensen die een uitvaart hebben meegemaakt, die voor hen bijzonder was. Welke keuzes maakten zij? En waarom? Hoe kijken ze daar nu op terug? En: hoe pakken ze de draad weer op? Deze podcast gaat ook over culturele aspecten en wetenswaardigheden. Je leert wat er mogelijk is en wat je moet regelen voor wat ons – helemaal aan het einde – te wachten staat.
De plastic cirkel is rond

De plastic cirkel is rond

Een podcastserie over een nieuw leven voor plastic. In de podcastserie ‘De plastic cirkel is rond’ zoomt TNO samen met NRC XTR in op de bijdrage van plastic aan een circulaire economie. In vier afleveringen gaan we in gesprek met wetenschappers en producenten over een nieuw leven voor plastic. Van innovaties voor nieuwe ontwerpen van plastic producten tot duurzame technologieën om plastics te recyclen.

CVV-podcast

CVV-Podcast

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) werkt aan een veilig en leefbaar Nederland. Samenwerking is daarbij essentieel. In meerdere verhalende kleine podcastseries | afleveringen worden de verhalen gedeeld over thuisprostitutie, datingfraude, multiproblematiek. Binnenkort worden meerdere onderwerpen toegevoegd. Verhalen die je op je puntje van je stoel zetten.

Digitaal beroofd

Digitaal beroofd

Voor de Veiligheidscoalitie Midden-Nederland maakten we in samenwerking met NAP1 de serie Digitaal Beroofd. Een serie die vanuit het oogpunt van slachtoffers en deskundigen vertelt over de strijd tegen digitale berovingen. Richard was verantwoordlijk voor de interviews.

eenzaamstepodcast

De 1Zaamste podcast

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Je voelt je niet verbonden met andere mensen of je mist een hechte band. Als je lang eenzaam bent, kan dat leiden tot fysieke en mentale problemen. Hoe voelt eenzaamheid en hoe breek je uit die situatie? In iedere aflevering besteden we ook aandacht aan onderzoeken naar Eenzaamheid. Wat zegt de wetenschap er eigenlijk over.

Over water en klimaat

Over Water & Klimaat

Voor deze serie podcasts maakten wij een audiologo en reportages. Prachtig om aan mee te hebben mogen werken.

Morgen begin ik meteen

Over Water & Klimaat

Je weet het zelf ook wel, dat buikje gaat niet vanzelf meer weg.Maar of je nou 30 bent, of 70, of iets ertussenin, vandaag kun je besluiten het anders te gaan doen. Het is zo veel makkelijker dan je denkt! Wil je weten hoe? Luister dan naar de podcast Morgen begin ik meteen. Host Erik Jan Bolsius (52), viel zelf meer dan 20 kilo af in 2017 en voelt zich sindsdien fitter dan ooit.

Meesterlijke gesprekken

Meesterlijke Gesprekken

Steeds meer juristen en advocaten kiezen voor zelfstandigheid. Ze opereren in de top van de markt buiten de schijnwerpers en leveren hun beste werk als vrije professional. Maar wie zijn ze? Bijna niemand heeft echt een beeld over deze onafhankelijke juristen en wat ze doen. Tijd om daar wat aan te veranderen. Meesterlijke gesprekken met bevlogen professionals. 

Trust in media

Trust in Media

De inzet van betrouwbare media voor advertentiecampagnes zorgt voor een positieve impact op je reclameboodschap. ”Het effect van advertenties is bij vertrouwde merken groter: van koopintentie, merkenvoorkeur tot positieve merkwaarde,” vertelt Grimm. Het is verstandig om vertrouwen in media als criterium in mediaplanning mee te nemen. Maar aan welke media vertrouw je je merk toe? Je hoort het in deze eerste aflevering van de Trust in Media podcast.

ICT wijzer

ICT-wijzer voor je school

Steeds meer juristen en advocaten kiezen voor zelfstandigheid. Ze opereren in de top van de markt buiten de schijnwerpers en leveren hun beste werk als vrije professional. Maar wie zijn ze? Bijna niemand heeft echt een beeld over deze onafhankelijke juristen en wat ze doen. Tijd om daar wat aan te veranderen. Meesterlijke gesprekken met bevlogen professionals. 

Idee voor een podcast?

Richard en Patty